Gerechtigheid voor ontbijthaters

beschuitAls kind kreeg ik elke ochtend een kopje thee en een beschuit met kaas van mijn moeder. Op bed, dat dan weer wel, maar als ontbijthater is er niets ergers te bedenken dan zo’n gortdroge beschuit als je net wakker bent. Maar regels waren regels, ontbijten moest, want het zet ‘het motortje’ aan en met een lege maag kan je niet naar school. Gek genoeg is een afkeer hebben van eten
‘s morgens geen kwestie van niet willen, maar vaak van niet kunnen. Op een of andere manier lukt het slikken niet goed en voelt voedsel niet lekker in de maag.
Wat een goed nieuws brengt de Britse voedingsexpert James Betts voor mensen zoals ik. Uit zijn onderzoek onder een groep proefpersonen blijkt dat het ontbijt helemaal niet per se de stofwisseling op gang brengt. Het is evenmin waar dat mensen die niet ontbijten gedurende de dag meer eten en dus sneller dik zouden worden. Ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag? Kletskoek, het is helemaal niet erg om niet te ontbijten. Zegt je lichaam nee, dan bedoelt het ook nee.

(TV)


Bronnen
http://www.bath.ac.uk/health/staff/james-betts/
http://opus.bath.ac.uk/46614/

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *